9.října

Probírali jsme nové písmenko a začali jsme nacvičovat psaní šikmé čáry. Úkol z UC děti nemají, protože je to dost obtížné a současně jsme v matematice začali nacvičovat psaní číslice tři, která je taky obtížná. Číslice tři se nám nedařila, dětem jsem doporučila, aby tam nedělaly tu kličku, protože vesměs ji dělaly obrovskou. Za úkol mají 3 řádky číslic tři. Ale vylepšila se práce ve skupinách, dvě skupinky byly úplně perfektní, děti se nehádaly, spolupracovaly a snažily se zapojit každého ve skupině. Práci jsem ohodnotila jedničkou.

Nejhorší hodina dneska byla VV. Protože jsme se naučili písmeno S, malovali jsme sluníčko. Děti měly předlohu, všechno jsem vysvětlila, ale některé děti se neumí soustředit a naslouchat výkladu pracovního postupu. Nechci zlehčovat přípravu dětí v MŠ, ale když děti neví co jsou vodovky, kulatý štětec, předpokládám, že s vodovými barvami děti nepřišly v MŠ do styku. Nebo přišly, ale nikdo jim nevysvětlil s čím pracují. 🙁 Na druhé straně musím říct, že některé děti vytvořily krásné obrázky. Uvidíte na třídní schůzce. 🙂

Ještě mám prosbu, abyste dětem dali na VV velké tričko, pokud neumí kličku. Samozřejmě by kličku měly umět, ale bohužel dětí, které ji umí je pomálu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *