11.září

Dneska jsme v ŽA poznali písmenko Á. Děti zase mají „papouškovat“ básničku – hezky vyslovovat. Číst na str. 6 řádku Á A. Prosím, dbejte, aby dostatečně dlouze vyslovovaly Á a krátce A. Klidně ať přehánějí. Také mají napsat na str. 6 řádku Á. Šedivá místečka jsou mezi písmenky mezery. Tam se nic nepíše. Někdo měl v těch mezerách minule „nahňácané“ A. Pokud dítě dělá úkol s rodiči, překvapilo mě, že ho rodič neupozornil. Spíš mám podezření, že dítě dělá úkol samo. Což je v 1. třídě nevhodné.

Matematika byla vcelku bez obtíží. Učili jsme se psát znaménka nerovnosti a rovná se. Děti to mají doma dopsat za dom. úkol.

Hodně jsme si „užili“ při VV. Děti někdy nevnímají mé pokyny. Takže třeba na pokyn namaluj jedno kolečko, někdo namaloval hned pět. Zlobily nás i tempery, chyběla nám hnědá barva /malé balení/. Někteří rodiče dali dítěti tempery v kalíšcích, které dítě samo neotevře. Někdo si tubu s temperou dokonce propíchl nůžkami. Děti si vzájemně neumí zavázat zástěru, protože neumí kličku. Stále narážíme na něco, co dětem ze seznamu /dávala jsem ho už v srpnu na web/ chybí. Ztěžuje nám to práci a děti jsou ve stresu.

Chování se lepší, jeden chlapec neustále ubližuje dětem. Probereme to na třídní schůzce.

TŘÍDNÍ SCHŮZKA JE VE STŘEDU 18.9. V 15:30 V 1:B