Archiv pro den: 23. 10. 2024

23.října

Nejhezčí hodina dneska byla VV. Mé povídání o bezpečnosti při práci s tuší bylo tak přesvědčivé, že se děti snažily, všechny mé pokyny pečlivě dodržovaly a žádný vážný problém nenastal. Naučily se kreslit redisperem, opatrnosti při práci s tuší. Vznikly nám krásné obrázky, které zítra vyfotím. Vylila se nám pouze jedna sklenička, ale nikdo se neumazal, všechno bylo na ubrusu. 🙂 Ten, kdo byl s výkresem hotov a měl lžíci, šel dlabat dýni. Máme dýni krasavici, zítra do ní dáme svíčku a vyzdobíme podzimní koutek.

V ŽA jsme probírali nové písmenko, zítra si ho vystřihneme a vybereme z abecedy z umělé hmoty. Stále čtěte sami v malé knížce Zdokonalujeme… Děti se naučí číst pouze čtením. Rozdělte jim to čtení do etap po cca 10 minutách. a to alespoň třikrát denně. Já vím, že se stále opakuji, ale čtení je brána k dalšímu vědění. Je to hodně důležité. A jsou ve třídě i děti, které si pletou písmenka. Neopomenu pochválit i ostatní děti, které už čtou věty plynule. 🙂

V UC to bylo dneska obtížnější. Proto děti dostaly za úkol jen jednu řádku. Ať píšou malé hlavičky a ať dodržují sklon. Ale nevěšte hlavu, nácvik horní kličky je vždy potíž.

Matematika je asi pro děti lepší, vyvíjejí více aktivity. Snad už všichni pochopili princip sčítání a odčítání, teď je třeba jen to zautomatizovat.