Archiv pro den: 8. 10. 2024

Retrovýstava

Dobrý den,
obracíme se na vás s prosbou o pomoc při zajištění výstavy na téma Škola let minulých.

V rámci oslav 111. výročí založení naší školy plánujeme uspořádat výstavu, která by měla souviset jak s volyňskou školou, její historií, tak se školstvím v letech minulých obecně.

Rádi bychom Vás požádali o pomoc při zajištění historických materiálů. Pokud máte doma nějaké věci, které souvisejí se školou – staré vybavení, aktovky, sešity, školní potřeby, pomůcky, ale i oblečení (např. pionýrský kroj, cvičební úbor apod.), fotografie ze školních akcí, fotografie tříd ZŠ Volyně z jednotlivých let, a byli byste ochotni je zapůjčit, uvítáme každý exponát. Fotografie s vaším svolením naskenujeme a vystavíme. Zaručujeme vrácení všech zapůjčených věcí bez poškození. Věříme, že se nám podaří poskládat mozaiku, která nám všem připomene historii naší školy.

Předměty a fotografie můžete nosit do školy do kabinetu fyziky (2. patro) paní učitelkám Evě Boňko a Vendule Pilnáčkové nebo paní asistentce Vendule Nosákovcové, a to v termínu od začátku listopadu do 15. listopadu.

Výstava by pak probíhala ve škole v termínu 20. – 22. 11., pozvánka bude včas zveřejněna.

Předem všem děkuji za ochotu a vstřícnost

Radka Krumlová

8.října

Dneska jsme se doslova prohráli do poslední hodiny. První hodinu jsme vyzkoušeli, co už umíme ze čtení. Zkoušela jsem, rozdávala jsem skoro samé jedničky. Některé děti ale mají ve čtení už značné mezery. Pak jsme se věnovali skupinové práci. Stále nám to ještě moc nejde. Ve skupinkách jsou děti hlučné, pracuje jen jeden. Musíme to zdokonalit. I při matematice jsme si hráli. Ve dvojicích jsme vybarvovali dýně a učili se číslice. Při další hodině jsme hráli běhací hru s abecedou z umělé hmoty. Zatím jsme soutěžili jen se skládáním slabik, ale už se těším na skládání slov. A při prvouce jsme si zahráli zvukové pexeso na panelu, hru Já mám, kdo má…Zítra se zase vrhneme na další písmenko. Překontrolujte, aby děti měly vystřihaná písmena pouze ta, která probíráme. Dneska jsem zase narazila na děti, kdy měly vystřihaná malá písmena. 🙁