7.října

Z češtiny jsme udělali další dvě stránky. Dneska poprvé jsem zaznamenala jaké jsou ve čtení mezi dětmi rozdíly. Někdo už má nastartováno, čte moc pěkně, jiní mají stále potíže s poznáváním písmen. Co se týče probíraného učiva, je to „fičák“. Sami to asi registrujete. Učte se s dětmi maximálně hodinu rozdělenou do čtyř částí. Víc rozhodně ne.

Z matematiky jsme psali číslici 2. Mají tři řádky za úkol. Prosím, aby si děti na zítra přinesly házecí kostku. Mám pro ně připravenou matematickou hru do dvojice. Pokud ji nemáte, nekupujte, nějaké malé zásoby mám. Z UC jsme nacvičovali psaní šikmé čáry zdola nahoru. V MM jsme udělali další stránku.

Prosím, abyste dětem vystřihli smajlíky, které mají na archu papíru. Pošlu fotku na Whatsapp. Pak jsem vám poslala básničku na Whatsapp nebo ji pošlu. Prosím, aby se ji děti do konce října naučily. Jsou to krátká čtyřverší, neměl by to být problém.

A pak mám ještě prosbu, pokud si dítě zapomene něco ve škole a nemá tedy druhý den úkol, ať se ráno omluví samo. Děti jsou už velké a šikovné, ať se naučí starat se o sebe a vyjádřit svůj názor a říct si , co ho trápí.