Archiv pro den: 4. 10. 2024

4.října

Tak vzhledem k počasí jsme nakonec nikam nešli. Ale příští týden hlásí snad pěkně, tak bychom snad naši podzimní procházku mohli zrealizovat. 🙂 Při češtině jsme četli stranu 23 v ŽA a další stránky z té malé knížečky na procvičování čtení. Nečtěte s dětmi déle než 10 minut a to několikrát. Samozřejmě seďte u dítěte a kontrolujte ho. Čtení je velice důležité pro další vzdělávání dětí. A i čtení, ať chcete nebo nechcete, je jenom dril. Ono slovo dril zrovna není moc moderní, ale číst se dítě naučí jenom čtením. Někomu to jde hned, někomu to trvá déle.

V matematice jsme udělali lehce stranu 26. Děti pracovaly samostatně, šlo jim to všem bezvadně. V MM jsme udělali str. 5 a 6.

Dneska jsem musela z bezpečnostních důvodů nechat 2 chlapce vedle ve třídě. Nemohli jít na TV, neustále jsou s nimi problémy, ubližují dětem. Bohužel se ve třídě rozmáhá tento problém. Jsou tam 4 chlapci, kteří neustále bezdůvodně dětem ubližují, vzájemně se pošťuchují, lžou. Dokonce se i mírnějším dětem posmívají. Velice mě to mrzí a vadí mně to. Pokud se chlapci nezlepší, budu muset navrhnout výchovné poradkyni, aby sjednala schůzku s rodiči. Ve třídě NESMÍ nikdo nikomu ubližovat. A velice nerada bych sahala k nějakému kázeňskému postihu. Jinak tělocvik byl vynikající. Užila jsem si ho já i děti. Závodili jsme ve družstvech, děti si počítaly body, které získaly. Takže jsme propoili TV s matematikou. 🙂

Při HV jsme zpívali písničku, kterou nacvičujeme na besídku, probírali jsme včerejší výlet do záchranné stanice Makov. Příští týden dám dětem básničku, kterou by se měly naučit na školní besídku. Prosím, abyste jim pomohli.

Krásný víkend.