Archiv pro den: 1. 10. 2024

1.října

Dneska poprvé od začátku školního roku jsem měla pocit, že děti mají už nějaké návyky, že ví, co mají dělat. Seznámili jsme se s písmenkem E, vystřihli jsme ho. Stále některé děti nemají písmenka v pořádku, ale už to nechci řešit. Vás, kterých se to týká, vystříhejte a dejte do desek jen ta písmena, která jsme se učili. V ŽA jsme tedy udělali dvě stránky. Šlo jin to samo. I v UC to byla paráda. Dosud jsme dělali jen uvolňovací cviky, od zítřka začneme nacvičovat tvary k písmenům. Pokud někdo stále nemá uvolněnou ruku, čárejte na velký papír. Taky je dobré dát na sebe 4 čisté papíry, dítě ať tam napíše písmena a pokud je to protlačené na papíru pod prvním papírem, je to v pořádku. Pokud je to protlačené na druhém, třetím, čtvrtém… pak dítě stále nemá uvolněnou ruku.

V matematice stále procvičujte před, za, první, poslední. Na dnešní stránce máte řadu čísel, krásně to tam procvičíte. Také by děti měly vědět vpravo, vlevo,orientace na stránce /např. 3.cvičení, druhá řádka/. Stále v tom děti tápou.

Při prvouce jsme udělali str. 4 a 5. Bylo to jen povídání.

Poučte, prosím, děti, aby nesahaly spolužákům do batohu, pokud jim to spolužák nedovolí.

Na zítřejší VV ať si přinesou párátka, budeme dělat něco z kaštanů. Pokud mají doma bílý lihový fix, tak ať si ho taky přinesou. Pokud ne,já jeden mám, bude stačit. Rozhodně ho nekupujte.