Archiv pro den: 27. 9. 2024

27.září

V ŽA jsme dneska udělali dvě stránky. (str.17,18) Dvě stránky jsme udělali z toho důvodu, že o velké přestávce cca 6 dětí hodně zlobilo. Běhaly po třídě, mají to přísně zakázané, ukazovaly neslušná gesta /sami byste se divili, jaká gesta umí/, praly se u občerstvení, které zůstalo po včerejšku. Je pravda, že byly potrestané i děti, které byly hodné. Ale chtěla jsem, aby to byl jakýsi precedens pro příště pro všechny potencionální zlobidla. V ŽA byla str. 18 opakovací, takže se stále jen procvičovalo čtení. Hráli jsme i nějaké hry a soutěže, kdy několik dětí dostalo jedničku do notýsku. Děti se určitě rády pochlubí. V UC str. 10. Stále uvolňujeme ruku.

V matematice jsme si hráli na obchod a nakupovali jsme. PS str. 22. Prosím, abyste stále trénovali číslice. V řadě je umí přečíst všichni, ale když je jmenují zpřeházeně a děti je mají ukazovat, tak jim to nejde. Když řeknu ukaž číslo 8, tak oni si to odpočítávají po jedné. NE, NE, to opravdu ne. Musí ho hned ukázat. Pak jsme také pracovali v MM /Matematické minutovky/ na str. 1. Časem to bude pouze pro rychlíky, aby se v hodině nenudili.

Při HV jsme zpívali a chvíli jsme si i povídali o pouti. 🙂

Zatím nebudu dávat známky do Bakalářů, je to zbytečné. Děti budu hodnotit jen známkou 1 a nebo žádnou známku nedostanou. Druhé pololetí uvidíme. Ty známky dostanou hned do ŽA, Slabikáře, UC nebo do notýsku.

Krásný víkend.