20.září

Z češtiny jsme dělali stranu 13. Děti by vám měly vyprávět jednu pohádku. Nechte se hýčkat. Zkoušet budu v pondělí čtení známých slabik z malé knížečky Zdokonalujeme se ve čtení. Dětem jsem to i nakopírovala, stranu 1 a 2. Pokud knížečku máte, kopii vyhoďte. Děti vám to mají vysvětlit. Dávejte jim diktát písmen z vystřihaných písmen, ať vám nakreslí větu, umí to. Když budou číst dlouhou slabiku, ať si třeba natáhnou ruku dopředu, aby spojily pohyb se čtením slabiky. Dneska mně to poradila kolegyně, už jsme to zkoušeli a bylo to bezvadné.

Stále trénujte řádka, sloupec. Pracujte i v ŽA. Např. na str.12 mně ukaž cvičení 3 a přečti druhou řádku…

V matematice trénujte řadu číslic. Které číslo je před…za… poslední, první. Napište řadu číslic a jednu vynechte. Děti hledají, která chybí. V PS jsme dělali str.16, 17. Pokud to děti nestíhají při hodině, ať si to dodělají doma. Pokud byste vy něčemu nerozuměli, dítě může přijít do školy, vysvětlím mu to. Jsem tam každý den od půl 7.

Při TV jsme měli nástup, rozběhání, rozcvičku, hru na postřeh a vybíjenou proti všem. Všechny děti neměly cvičební úbor. Pokud příští týden nebude mít někdo cvičební úbor, nenechám ho cvičit. Je nehygienické, aby dítě cvičilo ve stejném oblečení, ve kterém je ve škole. Děti musí mít na TV jiné kalhoty a jiné tričko. Prosím.

Přeji vám krásný víkend, užijte si ho se svými dětmi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *