Archiv pro den: 19. 9. 2024

19.září

Pokud by děti chtěly, mohou si přinést polštářek na kterém mohou sedět a o přestávce si s ním mohou hrát. 🙂

Při češtině jsme dneska četli v ŽA a dělali cvičení na interaktivním panelu. Také jsme se proběhli po třídě při hře „Na motýly“. Čtení je vcelku bez obtíží. Jediné co bych vytkla je , že děti nečtou rozdíl mezi MA a MÁ. A čtou hodně potichu. Trénujte výrazné čtení. Mají úkol z psaní. Natrénujte to nejdříve na papír. Důležité je, aby ty čáry měly správný sklon. Je to vlastně sklon psacího písma. Na víkend děti dostaly papír , měly by přes víkend číst.

Už si nevím rady, 🙁 ale zase měl chlapec nastříhaná všechna písmenka. Někdo měl nastříhané všechny číslice. Prosím, vžijte se do těch dětí. Děti se nevyznají v přehršli písmenek a číslic. Snažte se hlouběji proniknou do duše vašeho dítěte.

Matematika – naučili jsme se číslice 6 -10. Číslice si děti vystřihly spolu s tečkami. Už jim to šlo mnohem lépe. /vyhledávání na kartách a střihání/ Zítra si s vystřiženými tečkami a číslicemi budeme hrát.

Při PČ jsme si vyrobili záložky. Některé děti vyrobily záložek více a moc se jim povedly. Děti měly udělat uzlík na provázku. Je vidět, že za děti toho hodně děláte. Ani uzlík nezkusily a přišly, abych jim ho udělala já. Poslal jsem je do lavice a řekla, ať to zkouší a přijdou tehdy, pokud jim to nepůjde. A věřte, že jich přišlo za mnou hodně málo. Taky jsem chtěla, aby poprosily kamaráda.