Archiv pro den: 10. 9. 2024

10.září

Dneska jsme procvičovali písmenko A. Krásně umíme už přečíst větu s obrázky a písmenkem A. Jde o tzv. obrázkové čtení. Naučili jsme se tiskací písmeno A i psát. Děti mají i jednu řádku písmene A za domácí úkol. Celou str. 5 mají za úkol děti číst. Je potřeba, aby děti zítra měly psací destičku s fixy a hadříkem. Dneska jsme psali na destičku věty s obrázky a písmenkem A. Zítra budeme pokračovat.

Matematika nám také šla. Vybarvovali jsme geometrické tvary.

Při prvouce jsem dětem slíbila, že půjdeme ven, ale vzhledem k tomu, že drobně pršelo a bylo všechno mokré, jsem to přehodnotila a kontrolovali jsme stavebnice. Překvapilo mě, že některé děti stavebnici ve třídě ještě neměly. Zbytečně podléhaly stresu. Dokonce jeden chlapec plakal.

Zítra máme VV, tak doufám, že děti mají v boxu výtvarné potřeby.

Chování při hodinách se zlepšuje, většina dětí dává pozor a pracují. Prosím, abyste dětem vysvětlili, že při zívání se dává ruka před ústa a ještě /to je mnohem důležitější/, že je nezdvořilé sahat si do nosu a něco z nosu vytahovat, potažmo jíst to. Slabším povahám to nedělá dobře. 🙂 🙂

Informace

Vážení rodiče,

informuji vás, že naše škola dnes opět mailem obdržela výhružnou zprávu. Okamžitě jsme kontaktovali Policii ČR a postupovali přesně podle jejích pokynů. Důkladně jsme prohlédli všechny prostory obou budov školy, evakuace nebyla nutná. Policejní hlídka, která následně dorazila, zajistila potřebné důkazy.

Vážení rodiče, opět vás ujišťuji, že děláme maximum pro bezpečí všech dětí.

Martin Punčochář, ředitel školy