9.září

Tak jsme se dneska naučili první písmenko. V ŽA mají děti za úkol ukázat vám všechno, co jsme si povídali, ukázat vám písmenko které jsme si vystřihli a dali do desek na písmenka. Stejně tak jsme si písmenko našli v abecedě z umělé hmoty a dali na destičku.

Tělocvik se dětem také moc líbil. Zahráli jsme si Na rybičky. Děti mají za domácí úkol naučit se rychle se obléknout a svléknout. Samozřejmě, co nejrychleji. Důležité je také, aby si uměly složit věci do sáčku na cvičební úbor, aby tam oblečení nedávaly naruby. Někdo měl boty s černou podrážkou. Pokud se to bude příště opakovat, nebude s námi cvičit.

Při matematice stále počítáme prvky, dětem se daří, zvládají všichni. Také orientace v prostoru, kdy děti hledaly cestičku do garáže,do boudy, byla bezchybná.

Stále jsme uvolňovali ruku, rameno při psaní. Některé děti mají špatné držení tužky. Půjčila jsem jim takový nástavec na tužku, který jim pomáhá. Prosím, kupte jim ho a ať ho používají stále. Na uvolnění ruky je dobré dát jim veliký kus papíru a ať čmárají kruhy, klikyháky…

Děti přinesly domů v pátek nabídku knih, které si mohou objednat. Někteří rodiče to ani nezjistili. Děti to měly v deskách, bylo vidět, že se na to ani doma nikdo nepodíval. Dneska mají v deskách přihlášku na zájmové kroužky. Prosím, podívejte se. V případě zájmu vyplňte a zítra přineste do školy.

Líbí se mně, že už děti chodí ze šatny samy. Začínají být samostatné. Prosím, najděte si ten čas a věnujte se dětem každý den. Prohlédněte všechno, co mají v aktovce, povídejte si s nimi. Veďte je k samostatnosti.

V penálu ať mají každý den nůžky. Budeme je potřebovat ke stříhání písmenek. Vy jim nic nestříhejte. Upozorňovala jsem to už několikrát.

Ve škole se objevily vši. Prohlédněte dětem hlavy a preventivně umyjte.

Zítra máme Prvouku. Pokud nebude pršet, půjdeme na procházku.