Archiv pro den: 6. 9. 2024

VZKAZ PRO 6.B

Dneska jsem mluvila s paní učitelkami, které vás mají na češtinu a na matematiku. Obě dvě vás všechny moc chválily. Jste prý ukáznění, hodně toho víte, hlásíte se. Paní Havelcová vás chválila za to, jak si daný jev nejdříve odůvodníte a teprve pak napíšete i nebo y. Udělalo mně to velikou radost. Byla bych ráda, aby vám to zůstalo a vždycky, když se na vás zeptám, abych slyšela jen samá pozitiva. A víte sami, že jsem vám slíbila, že po vás půjdu, i když už vás učit nebudu. 🙂 🙂 Mějte se moc hezky a pokud budete mít cestu do malé školy, přijďte se za mnou podívat.

6.září

Tak máme první týden za sebou. Myslím si, že děti udělaly kus práce, co se týče chování ve škole. Dneska už skoro nikdo nevykřikoval, děti se snažily plnit všechna pravidla na kterých jsme se všichni dohodli. Výpadky se stále vyskytují, ale věřím, že do konce září budeme všichni sehraní. 🙂

V ŽA jsme si povídali, co do školy patří a co do školy nepatří. V UC jsme uvolňovali ruku, děti dělaly kroužky, uvolňovaly ruku i rameno. Někteří drží tužku toporně. Doma jim dejte veliký papír a ať dělají opakovaně kroužky. Je třeba, aby ta ruka byla uvolněná a po papíru „tančila.“ Hodně dětí drží špatně tužku. Prosím, abyste koupili nástavec v papírnictví a aby ho děti používaly i ve škole. V matematice stále počítáme předměty nebo kreslíme počet předmětů, které udává číslo. Úkoly děti nemají, ale stále s nimi mluvte, ať popisují dění ve škole, počítají věci okolo sebe a opakujte sloupec, řádka. Dneska jsem kontrolovala, jak děti doma trénovaly řádku, sloupec a moc spokojená jsem nebyla. Učte je číst obrázky zleva doprava. Jsou to důležité věci, které jim budou ulehčovat orientaci v učebnicích a sešitech. Poslední hodinu jsme byli na procházce..

V pondělí máme TV. Pokud bude pěkné počasí, půjdeme ven na hřiště. Pokud bude zima, půjdeme do tělocvičny. Prosím proto, aby děti měly obuv na ven /kecky/ i do tělocvičny /boty s bílou podrážkou/. Cvičební úbor ať si děti ráno nechají v šatně.

Taky bych byla ráda, aby děti chodily od pondělí ze šatny samy. Některé děti už chodily samy tento týden, chválím. Každý den budeme už končit v 11.25 a stále budu s dětmi chodit na oběd. Ale tam už se budou starat o sebe samy. Já budu jen dohlížet a pomáhat v ojedinělých případech. Ale v jídelně se děti orientují dobře, nevidím tam problém.

Přeji vám všem krásný víkend, užijte si sluníčka a v pondělí se těším. 🙂