Archiv pro den: 3. 9. 2024

4.září

Tak máme první den za sebou. Celkově mám z dětí dobrý pocit.Ne ustále nás dneska trápilo jejich povídání. 🙂 🙂 Ale myslím si, že je jen otázka času, kdy děti budou potichoučku a budou mluvit pouze tehdy, až jim udělím slovo já. Byli jsme ve velké škole aktivovat čip, podívali jsme se k mým bývalým žákům, pracovali jsme s deváťáky. Byla bych ráda, abyste urychleně schválili GDPR, abych mohla zveřejnit fotky.

Zítra už se budeme učit podle rozvrhu, možná si ho trošku přizpůsobím. Takže první hodinu budeme mít češtinu, potřebujete Živou abecedu, Uvolňovací cviky, Matematika 1.díl. Děti možná dostanou první domácí úkol. Označí si ho samy písmenkem D /naučím je toto písmenko pro označení domácího úkolu/. Až přijdou domů, sedněte si s nimi, všechno s nimi proberte, ať vám povypráví, co jsme dělali, o čem jsme hovořili, jak se i ostatní děti chovaly. Až jim budete pomáhat připravovat aktovku, ať to dělají s vámi a říkejte jim, kde mají notýsek, svačinu, sešit na M …

Prosím, naučte děti chodit do šatny po stopách a ze třídy opačně. Je to důležité proto, až bude mokro, aby nechodily v mokrém v bačkorách.

Chválím vás, že děti měly ve škole všechno, co mít měly. Neodpustím si však jednu připomínku. Několika dětem chyběla v notýsku informace, kam mají jít po vyučování. Stejně tak jedna maminka nebyla v 11 hodin před školou, v notýsku jsem měla informaci, že si dívku v 11 hodin vyzvedne. Je to zbytečný stres pro děti. Zítra půjdeme na oběd stejně jako dneska v 11 hodin. Napište mně, prosím, kam půjde vaše dítě. Odatujte zprávu, abych věděla, že platí pro středu.

Prosím, abyste byli ve škole včas. Nejpozději v 7.45. Děti jsou pak ve stresu a ostatním narušujete svým příchodem začátek hodiny.

Malý problém byl i v jídelně, kdy se dětem nelíbil hluk, který tam byl v půl 12. Bohužel, ale na hluk si děti musí zvyknout. Některé děti i plakaly. Slibuji, že příští týden to bude lepší, protože se bude učit podle rozvrhu. Dneska končil celý 1.stupeň v 11.25.