Archiv pro den: 2. 9. 2024

3.září

1. Děti půjdou s vámi do šatny, je označená a vedou tam „stopy“, kde si nechají cvičební úbor, přezují se. Všechno, prosím, důkladně podepište příjmením. Křestní jméno nestačí. Podle stop, které vedou ze šatny, dojdou po schodech do třídy. Samozřejmě můžete jít s nimi.

2.Na lavici dětem nechte podepsaný box s podepsanými pomůckami na VV a PČ. Všechno podepsat příjmením. Dál jim na lavici nechte papírové kapesníky – balík, blok A4 nelinkovaný, stavebnici, plastovou abecedu, víčka v krabičce… Toto vše si společně uložíme s dětmi první hodinu.

3.Na výuku zatím budou potřebovat M 1. díl, Živou abecedu, Uvolňovací cviky. Písmena a číslice na vystřihování. Desky na písmena a číslice, desky na sešity. NIC NEVYSTŘIHOVAT! Všechno obalené a podepsané příjmením.

4. Druhou hodinu půjdeme do velké školy, kde dětem v kanceláři „oživíme“ čip. Čipem si ve středu už otevřou školu a v úterý ho budou potřebovat při výdeji oběda. Prosím, abyste jim ho nezapomněli dát. Projdeme se velkou i malou školou, ukážeme si, kde je ředitelna, sborovny, kabinety…

5. Třetí hodinu bedeme mít „hraní s děváťáky“. Přijdou nás navštívit žáci 9.B, které budou s prvňáčky spolupracovat.

6. Čtvrtou hodinu si budeme chvilku povídat a pak půjdeme na oběd.

7. Výuka začíná v 7.50 a končí v 11.25. Tento týden děti doprovázejte až do třídy, příští týden pouze do šatny. A ten následující by děti měly chodit samy. Vstup rodičům do školní budovy není dovolen. Nedoporučuji dlouhé loučení s dětmi, prostě … jsi velký, školák, musíš, nastávají povinnosti. Každý den jim můžete do penálu napsat nebo namalovat vzkaz. Nebo jim vzkaz přidejte do boxu se svačinkou. Já jim ho přečtu, popovídáme si a děti budou mít jistotu, že jste s nimi alespoň v myšlenkách. Rozhodně je to potěší. 🙂

8. Zítra mně do malého notýsku napište kam dítě půjde po vyučování. Tento týden bude možná nejlepší, když to budete psát denně. Ten další týden už budeme končit v 11.25, tak si udělám tabulku a budu děti směrovat tam, kam mají jít.

TENTO TÝDEN:

a) v 11 hodin dítě půjde domů, vyzvednu si ho před školou

b) v 11 hodin dítě půjde do družiny

c) v 11 hodin dítě půjde se mnou na oběd a pak si ho vyzvednu před jídelnou

Přijďte si pro dítě včas, aby nečekalo. Zbytečně by se stresovalo. Raději čekejte Vy, než aby minutu na Vás čekalo dítě.

9. Ve středu se budeme učit podle rozvrhu.

10. Prosím, čtěte web můj i školy. Nezapomeńte se registrovat v ŠOP a poslat tam dostatek peněz. Minimum je 500 Kč.

Na děti se zítra moc těším.

Do notýsku mně napište jaká mají vaše děti zdravotní omezení /pokud mají/